La nova acció solidària del Projecte Social de Remsa té l’objectiu d’amplificar el ressò de les campanyes de donació de sang
El Projecte Social de Remsa enceta una nova col·laboració solidària, aquesta vegada amb el Banc de Sang de Catalunya. Per tal de difondre la participació en les crides que fa l'entitat a fer donacions, Remsa els hi ha cedit el patrocini del nom l'equip femení del Club Bàsquet Cantaires Tortosa. Així, aquesta secció del club de bàsquet tortosí es dirà 'Banc de Sang Femení Cantaires Tortosa'.
D'aquesta manera, Remsa repeteix l'exitosa experiència que ja va dur a terme l'any passat patrocinant el Bàsquet Femení Cantaires amb la imatge del projecte Emma per a la investigació del càncer de mama a les Terres de l'Ebre. Un any després, i sumant la solidaritat de moltes altres persones i col•lectius del territori, el projecte Emma ha assolit la seva primera fita de recaptació. Ara l'objectiu segueix sent la de fer una crida solidària a la població, però en aquest cas perquè col·laborin amb el Banc de Sang i Teixits. Aquesta entitat recorda que es necessiten unes mil donacions de sang per dia. A més, des que ha baixat la incidència de la Covid-19, l'activitat als hospitals s'ha anat recuperant fent que augmentin les transfusions un 30% durant el mes de setembre.
Amb el patrocini que Remsa ofereix al Banc de Sang, les seves campanyes es faran presents a les pistes on jugui el Bàsquet Femení Cantaires Tortosa. També a través de suports visuals, com roll-ups i cartelleria, a més de la mateixa megafonia dels poliesportius. "Cal recordar que un sol donant pot salvar tres vides, per això és tan important amplificar el missatge del Banc de Sang tant com ens sigui possible", ha subratllat el director general de Remsa, Fernando Muiño.
La col·laboració de Remsa amb el Banc de Sang s'emmarca en el Projecte Social que l'empresa de serveis funeraris desenvolupa des de fa uns anys. Com a part dels seus valors, Remsa aposta per acompanyar el teixit associatiu i les organitzacions que treballin per millorar la societat i la qualitat de vida de les persones. Aquesta voluntat s'ha fet palesa donant suport a diferents iniciatives solidàries com per exemple el suport als centres educatius per fer pedagogia del dol o l'impuls al talent jove del territori.
L’empresa ha col·laborat amb el projecte per la investigació del càncer de mama a través de diverses iniciatives
El projecte Emma arriba al seu objectiu de recaptar 150.000 euros per a la investigació del càncer de mama i ho fa amb una nova aportació solidària de Remsa. L'empresa de serveis funeraris ha fet la donació dels 2.000 euros que faltaven per assolir aquesta primera fita, amb la que han contribuït també moltes institucions, empreses i persones d'arreu del territori.
Aquesta última aportació de l’empresa és el colofó a una molt estreta col·laboració de Remsa amb el projecte Emma, que es va iniciar amb el patrocini de l'equip femení del club bàsquet Cantaires de Tortosa fa més d'un any. L'equip no només va lluir diferents imatges del projecte al seu pavelló, sinó que també va canviar el nom pel de 'Projecte Emma Bàsquet Cantaires Femení', donant visibilitat al projecte més enllà del nostre territori.
El novembre de 2020 la col·laboració va continuar amb una important donació de 10.000 euros que va permetre assolir un primer objectiu del projecte Emma amb la compra de nou material informàtic i de laboratori. Al gener de 2021, Remsa va fer la compra d'un miler de polseres solidàries per donar-les, acompanyades d’un díptic informatiu sobre el projecte, a tots els seus usuaris. Una de les darreres accions amb el projecte Emma ha estat la compra de diferents flamenques, el peluix oficial del projecte, per repartir-les entre els participants del campus de bàsquet “Winners”, celebrat a Amposta aquest darrer estiu.
El suport de Remsa al projecte Emma ha estat una prioritat per l'empresa, que fa una aposta sòlida per acompanyar aquells projectes socials que tenen per objectiu millorar la vida dels ciutadans. El director general de Remsa Memorial, Fernando Muiño, ha celebrat que "amb aquest últim gra de sorra, hem aconseguit entre tots i totes complir els primers objectius del projecte Emma, que ha despertat la solidaritat de totes les Terres de l'Ebre". "En un any tan complicat, des de Remsa hem volgut estar més que mai al costat de les iniciatives solidàries i socials del nostre territori", ha afegit Muiño.
Amb aquests diners, el grup de recerca que hi ha darrere de la campanya solidària del projecte Emma podrà contractar un jove investigador de les Terres de l'Ebre durant tres anys i comprar tot el material necessari. El grup de recerca en Patologia Oncològica Bioinformàtica de les Terres de l'Ebre, amb seu a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i el suport de la Fundació Doctor Ferran, basa la seva investigació en conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l'aixella, propaguen el càncer de mama a la resta del cos. El seu projecte pretén obrir noves vies d'investigació que permetin millorar el diagnòstic, pronòstic i tractament de les pacients amb càncer de mama.
El curs està dirigit a donar les eines a professors i professores perquè puguin gestionar aquestes situacions a les aules
L’empresa de serveis funeraris Remsa ha engegat un projecte de formació al professorat en la pedagogia i la gestió del dol amb infants i adolescents. Els cursos van dirigits a professores i professors de primària i secundària amb l'objectiu de donar les eines i la formació necessària per a poder acompanyar, des de l'aula, als alumnes en el moment que es produeix alguna mort o procés de dol. Els cursos els imparteix el psicòleg de Remsa especialitzat en teràpia emocional Pere Clotet.
Aquest primer curs l'oferta formativa s'ofereix als diversos centres d'educació infantil, primària i secundària de la comarca del Montsià, a través del centre de recursos formatius del departament d'Educació. Entre els mesos d'octubre i novembre s'impartiran cinc sessions amb un total de 10 hores teòriques i cinc pràctiques. En aquest primer curs ja s'han inscrit gairebé 70 professors i professores.
La formació parteix del reconeixement que la mort i el dol és un dels tabús de la societat que més sovint s'amaguen als infants i adolescents. I en molts casos és perquè desconeixem com cal presentar la qüestió als més petits. És per això que el psicòleg Pere Clotet apunta que "cal saber parlar-ne amb naturalitat i saber ajudar-los en els processos de pèrdua i de dol per un ésser estimat".
Per dotar d'aquestes eines, els cursos se centren a conèixer les etapes del dol i els processos que viuen les persones relacionades amb la mort i en com es viu la mort en diferents cultures; però també en desenvolupar tècniques pedagògiques i en conèixer recursos terapèutics, com els grups de dol.
Aquest curs de formació per a professors arriba després d'una primera experiència pedagògica promoguda per Remsa en diferents centres educatius d'Amposta. El director general de Remsa, Fernando Muiño, ha destacat que així es consolida el projecte formatiu de l'empresa enfocat a difondre les tècniques de gestió del dol, però també "a trencar el tabú que hi ha sobre la mort i a parlar-ne obertament, com una etapa més de la vida”.
El disseny de l’edifici aposta per la integració urbana i per aconseguir un clima íntim i confortable pels seus usuaris
Remsa ha acabat de construir el nou tanatori urbà de Benicarló, un equipament que està cridat a ser un edifici emblemàtic per a l’empresa i referent dins del sector dels serveis funeraris. El nou edifici és una construcció de tres plantes i disseny avantguardista, que s’integra amb discreció i elegància dins el teixit urbà de Benicarló, donant a la ciutat una nou espai públic al mateix temps que ampliant el serveis que Remsa presta per a tota la comarca del Baix Maestrat.
La principal característica del nou edifici que acull el tanatori de Remsa a Benicarló és que la seva estructura s’eleva del terra, deixant una planta baixa que es converteix en una plaça enjardinada per a ús del veïnat i que connecta el carrer Isaac Albéniz amb la plaça Mestres de Montesa. És des d’aquesta nova plaça que s’accedeix a les plantes superiors, on s’allotgen els diferents serveis i espais del tanatori.
L’arquitecte constructor, el benicarlando Xevi Arnau, tenia molt clar que el principal repte era convertir l’edifici “no només en una peça emblemàtica, sinó en un element que formés part del teixit urbà de Benicarló”. “La solució passava per convertir el tanatori en una caixa lleugera, transparent i embolcallada amb una pell de malla”, afirma Arnau.
L’interior de l’equipament s’ha dissenyat com un espai diàfan, que permetrà a les famílies i els usuaris gaudir del màxim confort, intimitat i tranquil·litat durant la seva estada. La façana, recoberta amb panells, permet filtrar la intensitat de la llum que penetra a l’interior, tot aconseguint crear un clima càlid i íntim. “Les planxes d’acer i vidre de la caixa central, on l’estructura queda despullada, no amaguen la instal·lació sinó que entren a formar part d’un llenguatge comú”, raona l’arquitecte.
Des de la plaça situada a la planta baixa s'accedeix a la recepció. El hall és un gran espai obert de nou metres d’alçada des d’on s’organitzen la resta de serveis i on els usuaris trobaran diferents espais de descans. Al voltant d’aquest pati central, s’intercalen els diferents espais i alçades que es comuniquen a través de passarel·les que donen accés a les sales.
Des d’aquestes passarel·les s’arriba a la segona planta, on s’ubiquen diferents sales de vetlla diàfanes i acollidores, dissenyades especialment per garantir la intimitat i el recolliment de les famílies. La circulació claustral del pati interior acaba en la última planta, on s’hi troba un gran oratori aconfessional amb un gran sostre de curvatura acústica i una cafeteria, que dona accés a una gran terrassa enjardinada que s’obri cap a la plaça.
L'edifici ocupa una superfície construïda de 2.292,47 metres quadrats i està dividit en tres parts unides entre si mateixes. A una de les ales hi ha les zones d'ús intern i les oficines, a l'altra s'ubiquen els serveis i a l'espai central és on es troben tots els serveis destinats al públic.
L’arquitecte, Xevi Arnau, destaca “l’enfoc innovador” de la construcció, on el material dels elements constructius “configuren la personalitat de l’edifici” i uneixen les diferents parts de l’equipament, dos volums de formigó massís encofrats amb recobriment de fusta. “El conjunt és una iniciativa valenta per part de Remsa, sempre implicada en la obra des de la seva construcció, que ha donat llibertat creativa i confiança als tècnics en tot moment”, destaca Arnau.
Les noves instal·lacions de Remsa es van començar a construir el novembre del 2019 i han suposat una important inversió per a la comarca del Baix Maestrat, ja que les obres s'han dut a terme principalment amb empreses de la població. Pel director general de Remsa, Fernando Muiño, el nou tanatori de Benicarló representa aconseguir “un doble objectiu” per l’empresa. “Per una banda perquè hem fet una passa endavant en el disseny arquitectònic dels nostres equipaments; però per l’altra pel retorn social que representa per Benicarló: és un projecte fet des del poble i que s’integra amb tot el respecte dins de la seva trama urbana”, afirma Muiño.
El nou equipament també està cridat a satisfer la demanda de serveis funeraris a la comarca del Baix Maestrat, on ja hi ha un tanatori a la població veïna de Vinaròs i un tanatori-crematori al Polígon Industrial Collet de Benicarló. A més a més, el nou tanatori és una nova aposta per Benicarló, on Remsa Maestrat té situada la seva seu social.
Característiques tècniques:
Tanatori de Benicarló from Remsa Memorial on Vimeo.
Els tallers estaran dirigits pel psicòleg Pere Clotet i es duran a terme a diferents centres educatius d'Amposta
L'empresa Remsa Memorial ha engegat un projecte educatiu de la mà del psicòleg Pere Clotet per portar a les escoles la gestió del dol per la pèrdua d'un ésser estimat. El curs es farà per primer cop a diferents centres educatius d'Amposta per a alumnes de Primer d'ESO de l'Escola l'Àngel d'APASA, el Centre de Tecnificació, l'Institut Ramon Berenguer IV, l'Institut-Escola Agustí Barberà i l'Institut Montsià.
L'objectiu d'aquest projecte educatiu és acostar als xiquets i xiquetes les eines per afrontar aquestes situacions. "Quan es produeix la pèrdua d'un ésser estimat és necessari garantir l'estabilitat emocional i la normalitat de la vida quotidiana dels infants", explica el psicòleg Pere Clotet. "Mantenir hàbits i rutines i parlar obertament de les emocions és indispensable per poder fer front a la pèrdua d'un ésser estimat", afirma Clotet.
El projecte educatiu de Remsa està enfocat a fer reflexionar i enfrontar aquest tipus d'adversitats, així com en incidir en el desenvolupament de la intel·ligència emocional mitjançant l'expressió de les emocions d'una manera adequada. En aquest sentit l’empresa ja ve oferint, durant els darrers anys, la possibilitat de donar suport de forma gratuïta a les escoles per acompanyar a alumnes i professors en processos de dol específics.
Amb aquests primers cursos, Remsa vol fer un primer pas i consolidar el projecte. La intenció és ampliar-lo a més centres educatius a partir del curs vinent, quan la situació sanitària sigui més favorable. El director general de Remsa, Fernando Muiño, ha apuntat que "aquest és un projecte que des de la direcció de Remsa hi treballem des de fa dos anys i que hem pogut dur a terme gràcies a la bona acollida dels diferents centres que hi participen i la col•laboració de l'Ajuntament d'Amposta".
Aquest és el primer projecte educatiu que posa en marxa Remsa i suposa una nova mostra del compromís que l'empresa vol mantenir amb el teixit social de les Terres de l'Ebre. En l'últim any, Remsa ha donat suport a diferents iniciatives solidàries al mateix temps que ha reforçat els seus serveis funeraris i l'atenció als seus usuaris.
REMSA MEMORIAL, S.A.
Ctra. T-344 Km 1,8 | 43870 Amposta (Tarragona)
Tel. 902 160 438 | correu electrònic
servei 24 hores - 902 160 438